Man behöver inte vara proffs för att uppskatta stor skärm

Jag gillar att jobba vid en stor skärm. Inte så mycket att jag ser dåligt och måste ha en upplösningen där varje bokstav är tre gånger så stor. Det är mer att jag tycker arbetsflödet blir smidigare med en stor skärm.
Det gör att jag har en 16-tum MacBook Pro som jag hemma kopplat till en 27-tums skärm, iPhone Pro Max samt en iPad Pro på 12,9-tum. När det gäller iPad hade jag slängt alla pengar efter Apple om de skapat en 15-tums modell. Det hade varit den optimala bärbara ”datorn” för min del.

Det stora problemet med alla dessa prylar är egentligen det där lilla tillägget efter varje varumärke – Pro. Jag är ingen professionell användare av mina datorer. Jag redigerar inte film som heltidssysselsättning. Jag tycker det är kul att fota, men jag är inget proffs, utan mer en glad entusiast. Jag skapar inte musik, men jag skriver om musik. Det kan jag göra i vilket webbläsare som helt, i vilken bruk som helst så länge burken har en stor skärm.

Det jag vill komma fram till är att bara för att du vill ha en större skärm i fickan, på skrivbordet eller i väskan, så betyder det inte att du är ett proffs. Du kan rätt och slätt vara någon som helt enkelt gillar arbetsflödet som skapas om man har en större skärm.

Här tycker jag Apple – för det är dem jag använder och är de jag utgår ifrån – borde skapa en nivå mellan Pro och konsument som utgår från konsumentprodukten. Låt oss kalla den nivån för Grand.

En iPhone Grand som har funktionerna från den vanliga iPhone men med iPhone Pro Max storlek på skärmen. I det fallet skulle det betyda aluminium istället för metall. En mindre lins och ingen LiDar i kameran tillexempel.
För MacBook Grand skulle den utgå från MacBook Air med den tekniska förutsättningen den har, fast med en skärm på 16-tum. Det gör att priset på en sådan kanske skulle landa på runt instegspriset för en 13-tum MacBook Pro men ändå ganska långt ifrån de 30.000 som 16-tums-versionen med Pro-suffixet i dag går på. (I min värld hade instegsmodellen av MacBook Grand kostat 14995 i Sverige och iPhone Grand hade landat på 10995).

För mig betyder inte större att man rimligtvis behöver vara en professionell användare. Man är bara en användare som vill ha en större skärm för att antingen se bättre, se mer och med det få ett smidigare arbetsflöde.
Att som sagt enda möjligheten att få detta arbetsflöde är att betala ganska mycket extra för en produkt man egentligen inte behöver är enligt mig väldigt synd. Jag tror definitivt att det är många med mig som kan tänka sig ha en större skärmupplevelse fast de inte behöver alla funktioner och prestandan som vi nu måste köpa till för att få den skärmen.