Kön från förr
Olympus OM-D E-M5 III + M.Zuiko 12-45mm f/4 PRO
Pizzaplatå
iPhone 12 Pro Max

Tredje gången gillt. Efter två försök där kön ringlade sig 120 minuter för att få mat, kunde vi tillslut testa Göteborgsfamiljens nyöppnade pizzeria i Majorna i veckan. Välkomna till Moreno Pizza.

Lokalen är ju ändå fantastisk. Det är den gamla biografen Kaparen som efter ha varit post och Lidl, numera blivit trendig pizzeria med takterass. Väggstuckaturen från förr är polerad. Scenen för bioduken har blivit till toaletter och allt är uppbyggt i olika etage ner mot den plats där bioduken en gång var. Snyggt.

Men det är mycket med Moreno som inte är lika fantastiskt måste jag säga.
Ljudvolymen i lokalen är olidlig. Allt studsar och man hör knappt vad personen intill sig säger. Någon form av ljuddämpare vore på sin plats, för sorlet blir öronbedövande ganska snabbt.

Maten är bra, som i en trea. Jag valde deras salami-pizza. Bra råvaror och smak. Inget som i sig stack ut och för priset på pizzan kan du lika gärna köpa en minst lika bra och mer mättande på din lokala pizzeria. -Jag var faktiskt ganska hungrig efteråt, vilket är ovanligt efter att ha ätit en pizza.
Deras tiramisu var dock att dö för. Härligt fuktig, perfekt mockasmak och en hint av apelsin. Desserten var absolut prisvärd skulle jag säga och skulle jag återvända till Moreno så kommer jag äta innan och avnjuta efterrätten där.

Ska man sammanfatta Moreno, är det lite av en lokal pizzeria på crack. Det är bra pizzor, men inget som sticker ut. Det är stort, ljudligt och barnvänligt. Som ett Vapiano, minus det tyska. Märket på vinglaset som säger ”hit men inte längre fyller du upp” signalerar att restaurangen enbart är gjord för att omsätta pengar. Inte erbjuda det där extra som jag tycker behövs idag för att stå ut.
Det är en plats som är väldesignad, men som inte riktigt engagerar sig för att ge kunden den där matupplevelsen priset och lokalen förtjänar. Instagramvänliga pizza-platåer tar en bara så långt, skulle jag säga.