Olympus OM-D E-M5 III + M.Zuiko 12-45mm f/4 PRO
Olympus OM-D E-M5 III + M.Zuiko 12-45mm f/4 PRO
Olympus OM-D E-M5 III + M.Zuiko 17mm f/1.8
Olympus OM-D E-M5 III + M.Zuiko 12-45mm f/4 PRO
Olympus OM-D E-M5 III + M.Zuiko 12-45mm f/4 PRO

Färjenäs är ett fint område tycker jag. Det ligger precis nere vid älven och nu när de rustat upp Färjenäsparken har det blivit ännu trevligare. Planen är ju att de ska bygga en scen där för konserter nästa sommar, vilket jag ser fram emot. Det finns även planer på att restaurera det gamla färjelägret så att färjor från Majorna ska kunna lägga till där när det är event i parken. Det tycker jag känns som en perfekt idé.
Lite fler caféer och restauranger utmed älven hade gjort området till en oas för Göteborgarna. Så jag hoppas de bygger ut mer. Någon pratade på att det skulle bli paviljonger mot vattnet där verksamhet kunde bedrivas. Så får vi se till att det blir.

Ska man klaga på något i dagsläget så är det att trottoarerna utmed Karl IX:s väg är sämre skick än en söndertrampad skogsväg. Någonstans ska det finnas asfalt på trottoarerna, men ett berg är jämnare än detta. Kanske dags att bredda och restaurera trottoaren så man slipper snubbla över stenar och sprucken asfalt? Det är ju ändå ett område staden vill att folk ska kunna ta sig till, men som det är nu är det inte superbra. En vanlig barnvagn skulle inte kunna köras på trottoaren hela vägen ner till älven tillexempel. Den hade behövt använda den vanliga bilvägen för det.